Mobilyalarda Temizlik

Mobilya ve kumaş temizliğinde bilinmesi gerekenler

Mobilya-Ve-Kumaş-Temizliğinde-Bilinmesi-Gerekenler-mertsit

Yaşamımızın her anında bizimle olan mobilyalarımızın ilk günkü gibi canlı ve parlak görünmesini isteriz. Kullanım aşamasında mobilyalara çay, su, kahve gibi çeşitli sıvılar dökülebilir.Bu yazımızda sizlere, mobilya ve ofis koltuklarına nasıl bakım yapılabileceğini ve kaza durumlarında nasıl temizlenenebileceğini sırasıyla ele aldık.


Ahşap mobilya yüzeylerinin bakımı


Ahşap yüzeylerin günlük temizliğini nemli bir bez ile yapabilirsiniz. Kirlenme varsa ahşap temizleyici gibi yumuşak bir temizleyici uygulayın veya suda seyrelttiğiniz az miktarda deterjanı uygulayabilirsiniz. Tiner ve benzeri kimyasalları kullanmamanızı öneririz çünkü renk değişimi yapıp malzemenin farklı renk de görünmesine ve yalnızca silinen yüzeyin renginin değişmesine yol açar. Islak bezden kaçının. Yumuşak ve nemli bir bez kullanın. Aşırı kirlilik durumunda nemli sabunlu bir bezle silip, kurulayın. Ahşap bölümlerdeki doku değişikliği, minör renk sapmaları, doğal büyüme kusurları
kusur değildir. Ağacın doğasını ve farklılıklarını gösterir. Her ahşap parça son kat lake, cila, renk vs.’yi absorbe eder, bu nedenle ton değişiklikleri meydana gelebilir aynı zamanda mobilyaları aşırı su, sıcak ve doğrudan güneş ışığından korumalısınız.


Mobilya montaj elemanlarının bakımı


Tüm ürünler, vida veya çeşitli bağlantı elemanlarıyla montajlanır. Kullanım aşamasında sürekli baskı altındadır. Bu yüzden tüm vida ve civatalar düzenli olarak bakımdan geçmelidir. Düzenli kontrollerle mobilyalarınız dayanıklı ve uzun ömürlü olucaktır.


Oturma mobilyalarının sallanması


Oturma mobilyalarının sallanması genellikle zemin bozukluğundan kaynaklanır. 2 mm’yi aşmayan sallantılar kusur olarak görülmez, oturmayla ayarlanabilir. 2 mm’yi aşan durumlarda yapışkan keçe kumaşı kullanabilirsiniz.


Metal mobilya yüzeylerinde bakım


Kromlu ürünleri özel deterjan kullanarak temizleyebilirsiniz. Boyanmış metal yüzeyleride nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz.


Metal parça temizliğinde kullanılmaması gerekenler:

Aseton,sentetik ve diğer seyrelticiler. Koruyucu yağ filmi bulundurmayan, klor veya diğer oksidan madde içeren tiner benzeri kimyasal maddelerdir.


Ofis koltuğu döşeme yüzeyleri-Deri temizliği


Döşemelik malzemelerin düzenli temizliği kullanım ömrünü uzatır. Dikiş aralarında bulunan tozları almak için elektrik süpürgesinden yararlanabilirsiniz. Kirin az bulunduğu bölgeleri sabunlu bir bezle ahşap parçalara temas etmeden temizleyin. Temizlik deterjanını
kumaşın iç kısmına geçirmeden devam edin. Deterjanı kullanım talimatlarına uyarak uygulayın. Temizlenen bölümü kuru bir bezle kurulayın. Benzin ve diğer çözücü içeren maddelerden sakının. Eğer bir kalem lekesi mevcutsa ince yağ işe silmeyi deneyebilirsiniz.
Asla kesici alet ve fırça kullanmayın. Yıkamayın ve asla ütülemeyin. Deri üzerinde zamanla çok oturulan bölgelerde buruşmalar meydana gelebilir.
Bu bir kusur değildir fakat çatlama yaşanıyorsa 4-5 ayda bir az miktarda vazelinle yağlanmalı ve çalışma ortamını soğuk tutmakdan kaçının.


Koltuk yüzeylerindeki suni derinin temizliği


Yumuşak ve ılık suyla nemlendirilmiş bezinizi yumuşak sabunlu deterjan kullanarak kirli bölgeyi temizleyin. Temizlik bittikten sonra temiz suyla silip ardından kurulayın. Ahşap parçaların su ve deterjan olmasını önleyin. Büyük lekelerde
%25 max 40 oranında etanol ile temizleyin. Alkol veya %5 Lysol kullanarak temizleyebilirsiniz. Buruşuk veya gerilmiş döşemelik malzeme kusur değildir. Zamanla meydana gelir.


Suni deride kullanılmaması gereken ürünler:

Döşemenin rengine zarar verebilecek balmumu, parlatma macunu ve mutfakta kullandığımız temizleyici maddeler.
Aşırı ısı döşemenin çatlamasına neden olabilir.


Koltuk yüzeylerindeki doğal derinin temizliği

Yumuşak fırçalı elektrikli süpürgeyle tozu çekin. Saf suda ıslatılmış pamuklu bezi özel deri temizleme deterjanı kullanarak deriyi temizleyin. Özel deri temizleme deterjanı üzerinde bulunan talimatlara uyunuz. Doğal deri kullanılan mobilyalarınızı su, aşırı ısı, direk güneş ışığı ve mekanik hasarlardan koruyunuz. Oturma kısmında bulunan buruşuk veya gergin deri kusur değildir. Zamanla meydana gelir. Deri yüzeyinde bulunan düzensizlikler, küçük yara izleri, sıyrıklar, gölgedeki küçük varyanslar birer kusur değildir. Doğanın benzersiz bir güzelliğidir


Doğal deride kullanılması gerekenler


Parlatma macunu, balmumu, güçlü deterjanlar, uçucu çözücüler kullanılması döşemelik malzemenin renginde ve yapısında bozulmalar meydana getirebilir.Aşırı ısıdan uzak tutmalıyız.


Cam mobilya yüzeylerinde temizlik


Suya az miktarda camsil koyarak yumuşak bir bezle temizleyin.Pamuklu bez veya bir pamuk kullanarak camı iz kalmıycak şekilde silin.


Sonuç olarak ofis mobilyalarını temizlerken dikkat etmemiz gereken unsurları özetle sıralamamız gerekirse

  1. Mutfak da kullandığımız kimyasal temizleyicilerden uzak durmalısınız. Bir kaza yaşamadığımız durumlarda yani günlük mobilya temizliğinde mikrofiber bezlerden veya nemlendirilmiş bezlerden yararlanabilirsiniz ayrıca mobilyaları ve krom parçaları su, aşırı ısı ve direk güneş ışığından korumalıyız. Bu durumlara maruz kalan yüzeylerin renklerinde ve yapılarında bozulmalar meydana gelebilir.
  2. Keskin köşeye sahip ürünler döşemelere ve kaplamalara zarar verebilir.
    Oturma mobilyalarınızda zıplama, tek noktaya uygulanan kuvvet, uygun olmayan nesne yerleşimi, diz çökme gibi olaylar mobilyalara zarar verir.
  3. Mobilyalar 18C ile 24C arasında değişen derece ve %25-65 arası neme uygun olarak tasarlanmıştır. Bu aralıkların dışına çıkıldığında mobilyalarda olumsuz ekiler meydana gelebilir.
    Lütfen talimatlarda verilen temizlik ve bakım önerilerine uyunuz. Bakımı ve temizliği yapılan ürünler konforunu kaybetmez ve daha uzun ömürlü olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir